• Birdhouse

  Birdhouse har fokus på både børn og voksne med hjælpemidler, kurser og supervision. Helle Grøndahl stiftede Birdhouse i 2003 som et ergoterapeutisk firma.  

  1. Hjælpemidler til spisning, træning og mundstimulation.

  2. Klapvogne, autostole, badestole, kørestole, Parkinsonmadras, Demensmadras samt Sansemadras.

  3. DMO ortoser specialfremstillede og standardstørrelser.

  4. Kurser og supervision.


  Historien om Birdhouse

    Jeg stiftede Birdhouse i 2003, fordi vi havde brug for de bløde Flexy-spoon til børn med særlige behov i Danmark. Jeg havde været så heldig at opleve den argentinske rehabiliteringslæge Rodolfo Castillo Morales bruge de bløde skeer i sin behandling af børn med komplekse funktionsnedsættelser. Jeg oplevede ham arbejde den første gang, han var i Danmark og han brugte Flexy-spoon til spisning, til stimulation af kinder og læber, han skar "krokodillehale" i skaftet af skeerne og brugte dem som stimulation til tyggebevægelser på kæben ... det var vildt inspirerende, og de skeer manglede vi! 

  I samme periode fik jeg tilbud om at arbejde i et dansk hjælpemiddelfirma, som ville opbygge en afdeling for børnehjælpemidler. Jeg skulle bl.a. tage til på messer i udlandet og søge at få aftaler med relevante firmaer, som havde gode børnehjælpemidler. Jeg var glad for mit arbejde som ledende ergoterapeut i Platanhaven, så jeg overvejede længe, før jeg sagde ja. Mit arbejde i hjælpemiddelfirmaet var spændende, og jeg fik aftaler med flere velrenommerede udenlandske producenter, så det var en god succes. Mit faglige hjerte lå dog stadig i Platanhaven, så jeg kom tilbage efter 1 år orlov. 


  Jeg havde tidligere taget en længere efteruddannelse som Børne Bobath terapeut, og det gav et solidt grundlag for at arbejde med børn med tonusproblemer og har altid haft særlig interesse i spiseproblemer. 
  Efter nogen tid fik jeg et tilbud fra et italiensk hjælpemiddelfirma, som søgte en erfaren terapeut med viden om børnehjælpemidler. Firmaet var i gang med at starte afdelinger i alle regioner i Italien, så de manglede en person, som kunne oplære og coache de franchisetagere, som skulle stå for afdelingerne. Igen efter mange overvejelser endte jeg med at sige ja, og det blev en helt uforglemmelig oplevelse på mange måder.
  Tilbage i Danmark med mange erfaringer og et stort internationalt netværk rigere tænkte jeg igen på de bløde Flexy-spoon, og jeg undersøgte, hvor de blev fremstillet og kontaktede firmaer, der måske kunne forhandle dem i Danmark... men fandt ikke nogen. Jeg var fast besluttet på, at vi skulle have de skeer til rådighed i Danmark, så jeg valgte at gøre det selv. Derfor stiftede jeg Birdhouse og importerede de første 25 røde små Flexy-spoon. Da de var solgt, bestilte jeg 25 til ... og da de var solgt, bestilte jeg 50. Sådan startede Birdhouse stille og roligt som en fritidsvirksomhed, mens jeg arbejdede som ledende ergoterapeut i specialbørnehaven Platanhaven i Odense. 
   
  Siden er Birdhouse vokset, og det er længe siden, at det kun var en fritidsvirksomhed. Jeg fik en god relation til Morales gennem en ergoterapeut, som arbejdede dedikeret med hans behandlingskoncept. Han ville gerne have, at Birdhouse skulle komme og fremvise vores mundmotoriske hjælpemidler på hvert Morales kursus, der blev afholdt i Danmark, og det var altid både fagligt og hyggeligt at møde ham.  

  Senere har jeg uddannet mig yderligere både Marte Meo og det mundmotoriske træningskoncept Oral Placement Therapy (OPT) og har også en uddannelse som europæisk certificeret Systemisk Coach. Jeg omsætter min viden som supervisor for personale på daginstitutioner og skoler indenfor specialområdet og holder kurser mundmotorik for fagprofessionelle. 
   

  Hvordan Birdhouse fik sit navn
   

  Da jeg havde besluttet at stifte et firma, så jeg kunne sælge Flexy-spoon, skulle jeg finde på et navn. Alle de navne jeg fandt på, havde dog ikke et ledigt domæne, så jeg talte med en bekendt, hvis mand havde reserveret flere forskellige domæner, som han ikke ville få brug for. Ét af navnene var Birdhouse, og da jeg hørte det, så jeg for mig, hvordan fugleforældre fodrer og opfostrer deres unger med omsorg. Så blev Birdhouse en realitet d. 1. april 2003 med sin første hjemmeside og få år senere en webshop. 
   


   

Cookies policy