25.-26. aug. 2022

Farris Bad

Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Eiendomsutviklingsdagene 2022

La deg begeistre på Eiendomsutviklingsdagene 2022 den 25.–26. august!
Sammen skal vi gå i dybden på transformasjonsprosjekter der nytenkning og samarbeid på tvers har skapt grunnlaget for suksess.

I årene fremover skal en stor del av bygningsmassen i norske byer bygges om og rehabiliteres. Samtidig skal flere byområder revitaliseres og utvikles. Hva kan vi lære av de som har forvandlet gamle bygg til nye, attraktive eiendommer og lønnsomme konsepter?

Under Eiendomsutviklingsdagene vil vi vise en rekke konkrete eksempler på vellykkede prosjekter. Norske og internasjonale aktører vil diskutere hvordan du analyserer risiko og gevinst, løser utfordringer og bruker arkitektoniske løsninger for å utvikle attraktive prosjekter.

Konferansen gir deg kunnskap innen regelverk, offentlige krav, muligheter og fallgruver når det gjelder å blåse nytt liv i forfalne eiendommer. Du vil også få rikelig med inspirasjon, kunnskap og nye ideer til konsept, redesign og transformasjon.

Mellom foredragene vil Dag Henden Torsteinsen fra Grette og Henning Sunde fra Rodeo Arkitekter lede en Q&A der vi sammen kan diskutere og utdype temaene som tas opp. Her det blir garantert høyt tempo, prosjekter belyst fra ulike perspektiver og fokus på praktiske eksempler.
Velkommen til en annerledes konferanse!

Eiendomsutviklingsdagene avholdes for 13 år på rad.

11:00 - 12:00
Velkomst og registrering
12:00 - 13:00
Lunsj
13:00 - 13:10
Velkommen til Eiendomsutviklingdagene 2022 – Dag 1
13:10 - 13:30
Turbulent marked - nye muligheter?
Den urolige økonomiske situasjonen gjør at bygg- og eiendomsbransjen står overfor komplekse utfordringer, og mange er naturligvis bekymret. Møt direktøren som mener dette er tiden for å finne nye løsninger og måter å samarbeide på.
13:30 - 13:55
Energikrisen og bygg- og eiendomsbransjen
Bygg- og eiendomsbransjen er svært kraftkrevende, og de høye energiprisene påvirker hele verdikjeden. Hva skjer i det europeiske energimarkedet, og hvordan vil den pågående energikrisen påvirke energiomleggingen i bygg- og eiendomssektoren?
13:55 - 14:15
Transformasjon - muligheter og utfordringer
Transformasjonsprosjekter av eksisterende og historiske bygninger byr på muligheter til å skape enestående prosjekter som revitaliserer og oppgraderer byene våre. Gjort riktig, kan arbeidet resultere i unike bygg og bykvartaler med detaljer og spennende løsninger man ellers ikke får realisert. Rehabilitering er komplekst og byr også på utfordringer med å tilfredsstille samtidens krav til bygg. Hvordan kan teknologi, nært samarbeid med oppdragsgivere og myndigheter bidra til å forløse et potensiale, og skape moderne og attraktive eiendommer?
14:15 - 14:25
Q&A
Vi utdyper foregående foredrag.
14:25 - 14:55
Pause og mingling
14:55 - 15:15
Kongensgate skole i Kristiansand – få myndigheter på laget!
Kongensgate skole – eller «Kongens» som den heter på folkemunne, har en helt spesiell plass i hjertene til generasjoner av kristiansandere. Etter år med forfall er «Kongens» nå fullstendig rehabilitert, og har fått tilbake sin flotte fasade. Sammen med et fire-etasjers nybygg i skolegården har prosjektet skapt 83 nye leiligheter for studenter og annen ungdom, komplett med restaurant i gymsalen! Hør hvorfor samarbeidet mellom myndigheter, arkitekter og utbyggere gjør at prosjektet trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse.
15:15 - 15:25
Q&A
Vi diskuterer og utdyper foregående foredrag.
15:25 - 15:45
Oslo Horisont - gjenbruk og villmark i storskala
KLPs nye høyhus ved Oslo S hadde allerede vært på høring og begynte å se konturen av Rådhuset. Men så snudde de og hele prosjektet ble tegnet om slik at Postens gamle brevseter blir bevart og transformert. Nå skal prosjektet ut på ny høring og vil bli et av Norges største gjenbruksprosjekter med et stykke villmark på taket. Hør historien og siste nytt om det som fremdeles kan bli Oslo høyeste bygg.
15:45 - 15:55
Q&A
Vi diskuterer og utdyper historien bak Oslo Horisont.
15:55 - 16:25
Pause og mingling
16:25 - 16:55
London calling
Foster+Partners er det største arkitektfirmaet i Storbritannia med over 1500 ansatte fordelt på 13 studioer over hele verden. Til Eiendomsutviklingsdagene har de med seg tre inspirerende prosjekter:
Slussen i Stockholm, et av de viktigste og mer trafikkerte knutepunktene for alle transportformer, skal rives og bygges om for å bli et tryggere og mer attraktivt oppholdssted. Prosjektet inkluderer bygging av en ny sentralstasjon, nye bruer og regenerasjon av sentrum, med stort fokus på bærekraft og gjenbruk.
Londons historiske 1 St. James’s Square ble nylig solgt til investorer fra Hong Kong. Nå skal bygget fornyes og transformeres. Vi får en unik titt inn i prosessen og planene videre.
Colechurch House ved London Bridge skal transformeres til å bli et nullutslippshus. Hør hvordan prosjektet som ble til, og hvordan Londons innbyggere ble involvert.
16:55 - 17:15
De magiske møtestedene skapes i nært samarbeid med de beste gårdeierne
Transformasjon handler ikke bare om å puste nytt liv i et gammelt bygg, men også om å etablere et godt tilbud på gateplan. Nøkkelen til å skape begeistring, og destinasjoner med gode møteplasser, er identitet og sjel. Det mener gründer og konseptutvikler Runar Eggesvik som brenner for å skape levende kultur og møteplasser. I løpet av de neste månedene skal han åpne ti nye aktivitetsbaserte områdeutviklinger på Bryn, Økern, 3kt.no, Carl Berner og Midststuen.
17:15 - 17:25
Oppsummering og avslutning Dag 1
19:30 - 20:00
Aperitiff
20:00 - 23:00
Middag

Sponsorer

Bilder

Skriv inn beskrivelse under bildetittel ...

Skriv deg opp på ventelisten

Ingen flere billetter. Meld deg på ventelisten!

Se på forskjellige billettyper og velg det som passer best.

Cookies policy