• Katrine Hammer

  Veterinærsygeplejerske, Dyrlægeskræk

  Katrine Hammer er aut. Veterinærsygeplejerske med mere end 17 års erfaring fra praksis. Derudover er hun hundetræner og Fear Free Certified Professional på eliteniveau. Katrines mission er at skabe trygge og glade hundepatienter på klinikken til fordel for hundene, ejerne og dyreklinikkerne. I 2018 skabte hun onlineinitiativet ”Dyrlægeskræk”, som har til formål at informere både hundeejere og veterinærfagligt personale om vigtigheden af at undgå dyrlægeskræk og håndteringsproblemer hos hundene. Hun holder foredrag, webinarer, kliniksessioner og onlinekurser for både veterinærfaglige og hundeejere. Derudover driver hun facebookgruppen ”stressfri håndtering i dyreklinikken”, hvor hun inspirerer mere end 400 dyrlæger og veterinærsygeplejersker til at forbedre forholdene for hundene på klinikken. Til dagligt er hun veterinærsygeplejerske og direktør på ”Hundeklinikken”, Danmarks første stressfri dyreklinik kun for hunde.

  Speaker til følgende sessioner
  • 09:00 - 09:40 Klinikken som skrækudløser – Og hvorfor du ikke ser det på hvalpene før det er for sent
   Fra glad lille hvalp til voksen bange hund – hvad skete der? Denne session handler om hvalpenes første møder med klinikken og hvilken betydning det har for senere udvikling af dyrlægeskræk. Vi kigger også på, hvilken gruppe af hvalpe, vi skal være særligt opmærksomme på.
   09:50 - 10:30 De 5 ting ALLE veterinærfaglige bør vide for at give hvalpen en god start på klinikken (og i livet)
   Hunde lærer hele tiden og hvalpe er ingen undtagelse. Men hvad lærer vi egentlig hvalpen, når den er på klinikken? Denne session handler om, hvad veterinærsygeplejersker og dyrlæger som minimum bør vide om indlæring og adfærd, for at kunne give hvalpen den bedste start på et liv med stressfri håndtering og positive dyrlægebesøg.
   13:40 - 14:20 Derfor kan hvalpeaftener være en dårlig idé… og hvad klinikken kan gøre i stedet
   I denne session kigger vi på klinikkens mulige aktiviteter for hvalpe. Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige konstellationer? Der vil også være en introduktion til det individuelle hvalpeprogram SMART START.
   14:30 - 15:10 Lær hvorfor negleklipning slet ikke er så simpelt, som vi tror - introduktion til de 4 hjørnesten
   Alt for mange hunde har problemer med at få klippet negle! Men hvorfor er det så svært? Vær med når vi piller elementerne fra hinanden og få øjnene op for, hvorfor negleklipning ikke bare er negleklipning, når man er en hund.
   15:40 - 16:20 Hvad kan man gøre ved negleklipningsangst og hvad stiller vi op med de hunde på klinikken
   I denne session kigger vi nærmere på løsningsmodeller for negleklipningsangst og håndtering af de angste hunde på klinikken. Vi kommer også ind på fordele og ulemper ved at tilbyde negleklipningstræning på klinikken.
Cookies policy