• Iben Meyer

    Dyrlæge, Ph.D., Dyreadfærdskonsulenten

    Iben blev uddannet dyrlæge ved Københavns Universitet i 2007, hvor hun også afsluttede en privat uddannelse som dyreadfærdsterapeut. I perioden 2007-2015 var Iben ansat ved Københavns Universitet, hvor hun bl.a. lavede en PhD i etologi om interaktionen mellem hund og menneske. Siden har hun løbende videreuddannet sig inden for dyrs adfærd både i ind- og udland. Fra 2014-2022 har Iben drevet firmaet Dyreadfærdskonsulenten, hvor hun har lavet adfærdskonsultationer, afholdt kurser og stået for fagveterinærsygeplejerskeuddannelsen i klinikrelateret familiedyrs adfærd i 2021. Fra marts 2022 er Iben ansat som adjunkt på Københavns Universitet, hvor hun forsker i familiedyrs adfærd og velfærd. Iben sidder også i bestyrelsen for Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi (DSKVE).

    Speaker til følgende sessioner
    • 13:50 - 14:30 Vil hunden virkelig tage magten? Dominans-begrebet i relation til nyere viden og forståelse af hunden

      Ideen om, at hunde vil forsøge at komme øverst i hierarkiet, hvis de ikke holdes nede, er udbredt blandt hundeejere og -trænere. Desværre er denne ’dominans-teori’ ofte forbundet med en tilgang til hundeopdragelse, som er både forældet og uhensigtsmæssig. Der er stor risiko for adfærdsproblemer og konfliktsituationer, der ender galt, hvis hundeejere misforstår deres hunds intentioner. Det er derfor meget vigtigt, at vi som fagfolk formidler den korrekte viden. I denne session vil dominans-begrebet i relation til nyere viden og forståelse af hunden blive belyst og diskuteret af de to oplægsholdere.

      15:00 - 15:40 Hund og hund imellem. Socialisering, kvaliteten af interaktioner og hvorfor ikke alle hunde behøver hilse

      Mange ejere er oplyste om nødvendigheden af, at deres hund skal socialiseres til andre hunde, og opfatter det som en nødvendighed for god hunde-velfærd, at hunden har daglig fysisk kontakt til mange andre hunde. Samtidig oplever mange ejere, at deres hund er aggressiv i mødet med andre hunde. Denne session handler om socialisering, kvaliteten af interaktioner og hvorfor ikke alle hunde behøver at hilse. De to oplægsholdere vil diskutere emnet ud fra nyeste viden, videoklip og erfaring fra flere år som adfærdsbehandlere.

      15:50 - 16:30 Hundes adfærdsmæssige behov, og hvordan både arv og miljø har betydning for disse

      Livet sammen med det moderne menneske stiller utrolig store krav til hundes tilpasningsevne. Hunde har ofte en central plads i familien og er højtelskede. Men hvad betyder denne status ift. opfyldelsen af hundes adfærdsmæssige behov og for deres velfærd? Denne session handler om hundes adfærdsmæssige behov, og om hvordan både arv og miljø har betydning for disse. Der vil blive givet ideer til, hvad den almindelige hundeejer helt praktisk kan gøre i hverdagen, for bedre at opfylde den moderne familiehunds adfærdsmæssige behov.

Cookies policy