• Helle Harding Poulsen

    Dyrlæge, KU SUND Inst. Klinisk Vet- og Husdyrvidenskab

    Dyrlæge, Ph.D., Seniordyrlæge i anæstesi på Universitetshospitalet for Familiedyr, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, SUND, KU.
    Jeg færdiggjorde min uddannelse som dyrlæge fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i 2000. Allerede som veterinærstuderende vaktes min interesse for anæstesi, da jeg afsluttede min kandidateksamen med et speciale omhandlende total intravenøs anæstesi (TIVA) hos katte.
    I 2003 afsluttede jeg mine Ph.D.- studier med afhandlingen "Propofol & fentanyl as total intravenous anaesthesia in dogs" fra Klinisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.  I 2001 gennemgik jeg et 8 måneder langt externship på The Veterinary Teaching Hospital, Glasgow University Veterinary School som en del af min kliniske anæstesitræning i fbm. Ph.D.uddannelsen.
    Siden 2003 har jeg udelukkende arbejdet med smådyrsanæstesi som anæstesiansvarlig dyrlæge for Anæstesiservice på Universitetshospitalet for Familiedyr (nu en del af KU). Sideløbende hermed forestår jeg den teoretiske og praktiske undervisning af veterinærstuderende, præklinisk såvel som klinisk.
    Jeg er en rutineret og engageret underviser med solid erfaring i teoretisk og praktisk anæstesiundervisning på nationalt og internationalt niveau for såvel veterinærsygeplejersker og dyrlæger. Fagveterinærsygeplejerskeuddannelse i smådyrsanæstesi, som gennemførtes første gang i 2012/13, er efterhånden blevet en velkendt efteruddannelsesmulighed for veterinærsygeplejersker, og 3. hold er netop startet i august 2016 – igen under min kursusledelse.
    Mine hovedinteresser er balanceret anæstesi samt vurdering og behandling af akut kirurgisk smerte.

    • 13:10 - 13:55 Perioperativ analgesi af kaniner.
      Perioperativ analgesi af kaniner Oplægget omhandler optimering af den perioperative analgesi hos kaniner i fbm. de mest almindelige kirurgiske indgreb. Hvilke præparater kan anvendes, i hvilken dosis, og hvordan kan smertedækningen udvides til mere end blot NSAID?
      14:05 - 14:50 Perioperativ lokalanalgesi - praktisk brug hos hund og kat.
      Oplægget omhandler anvendelsen af lokalbedøvelse i fbm. almenkirurgiske indgreb hos hund og kat. Hvilke lokalanalgetika kan anvendes, i hvilken dosis og hvordan. Der præsenteres bl.a. lokalanalgesi som infiltrationsanalgesi, ledningsanalgesi (primært med fokus på tandbehandlinger) samt regional analgesi i form af epidural analgesi.
      15:20 - 16:05 Supplerende perioperativ analgesi - analgetisk CRI hos hund og kat.
      Med stigende kompleksitet i kirurgiske procedurer øges også behovet for smertedækning ud over perioperativ anvendelse af NSAID og opioider. I oplægget gennemgås forskellige modaliteter til supplerende analgesi i form af konstant rate infusion af f.eks. lidokain, dexmedetomidin og fentanyl.
Cookies policy