• Gudrun Sandø

    Dyrlæge, specialkonsulent i Foder og Fødevaresikkerhed, Fødevarestyrelsen

    • 15:40 - 16:05 Den nye Campylobacter handlingsplan
      I Danmark startede initiativerne overfor campylobacter for 15 år siden, og den tredje handlingsplan er netop trådt i kraft. ”Handlingsplan for campylobacter i slagtekyllinger, fødevarer og det omgivende miljø” er udarbejdet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Dansk industri, FødevareDanmark, og DTU Fødevareinstituttet. 
      Campylobacterhandlingsplanen løber til udgangen af 2021. Det overordnede mål er, at antallet af campylobactertilfælde skal falde med 5 % hvert år. Derudover er der mål for forekomsten af positive slagtekyllingeflokke og for en fortsat reduktion af risikoen fra dansk kyllingekød. 
    • 11:10 - 11:30 Generel smittebeskyttelse i fjerkræbesætninger
      Smittebeskyttelse i besætninger er væsentligt for at hindre at zoonoser spredes i og mellem besætninger. Det gælder særligt i situationer, hvor forekomsten af smittede besætninger er meget lav, som fx for Salmonella Dublin hos kvæg og for salmonella i konsumægs- og slagtekyllingeflokke, eller hvor en strikt smittebeskyttelse er afgørende for at undgå introduktion i besætningen, som fx for campylobacter i slagtekyllingeflokke.
Cookies policy