• Peter T. Thomsen

    Seniorforsker, Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab

    Peter Thomsen har været assistent i kvægpraksis i 6 år og har siden 2002 forsket i sundhed og velfærd hos malkekøer. Hans forskning har haft særlig fokus på at hjælpe landmænd med at håndtere syge dyr i en travl hverdag.

    • 15:45 - 16:30 Korte faglige indlæg:1) Infektiøse årsager til kvægaborter i Danmark, Godelind Wolf-Jäckel, DTU. 2) Automatisk identifikation af køer med klovlidelser, Peter T. Thomsen, AU
      ”Infektiøse årsager til kvægaborter i Danmark”
      Indlægget omhandler de præliminære resultater fra Ph.d.-projektet ”Kvægaborter genbesøgt”, som udføres på DTU Veterinærinstituttet. Ved hjælp af dyrkningsuafhængige metoder undersøges forekomsten af velkendte og nye infektiøse agens i prøver fra 162 danske kvægaborter. Der fokuseres på bakterier, svampe og Neospora caninum. Forekomsten af forskellige bakteriearter undersøges ved hjælp af NGS (next generation sequencing). Desuden anvendes FISH (fluorescens in situ hybridisering) til direkte påvisning af bakterier og svampe i vævslæsioner. Formålet med studiet er at øge vores viden omkring infektiøse abortårsager hos danske køer for at danne et grundlag for profylaktiske tiltag samt for at forbedre den diagnostiske rate af abortundersøgelser.

      "Automatisk identifikation af køer med klovlidelser"
      Indlægget er et eksempel på forskning, som har til formål at give landmænd et værktøj til tidlig og nem identifikation af køer med klovlidelser – uden brug af manuelt arbejde og baseret på den teknologi, som allerede er i besætningen.
Cookies policy