• Jørgen Agerholm

    Professor, KU SUND

    Jørgen Agerholm blev dyrlæge i 1989 og efter 2 år i blandet klinisk praksis, påbegyndte han et ph.d. studie om arvelige sygdomme hos kvæg og kalvedødelighed. Efter afsluttet ph.d. studie fulgte 10 år som patolog ved det nuværende Veterinærinstitut med fokus på abort hos kvæg og neuropatologi, herunder diagnostik af BSE. I 2000 blev han lektor i veterinær patologi ved KVL. I 2008 fik han den veterinærmedicinske doktorgrad baseret på sin forskning i arvelige kvægsygdomme. I 2009 blev han ansat som professor i veterinær reproduktion og obstetrik, hvor han har forskningsmæssigt fokus på reproduktionspatologi.

    • 13:30 - 14:00 Ovariecyster hos køer: Typer og behandling
      Cyster i ovarierne forekommer hyppigt hos malkekøer og er forbundet med infertilitet. Hovedtyperne af ovariecyster og deres behandling omtales.
      16:05 - 16:50 Bestemmelse af fosteralder hos højdrægtige køer.
      Slagtning af drægtigt kvæg: Forekomst og årsager. Prævalensen af drægtige kvæg på forskellige drægtighedsstadier og for forskellige grupper af kvæg beskrives sammen med årsagerne til, at landmændene vælger at udsætte de drægtige dyr. Udfordringerne med at fastslå drægtighedsstadiet hos højdrægtige køer i hht transportreglerne og post mortem aldersbestemmelse af fostre præsenteres.
Cookies policy