• Alice Puk Skarbye

    Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab

    Jeg er Ph.d.-studerende ved Epidemiologi og Management på institut for Husdyrvidenskab, Århus Universitet. Mit Ph.d. projekt under titlen ’ Operationel Mastitis Management’ har til formål at identificere management strategier til forebyggelse og kontrol af smitsom yverbetændelse.

    • 14:30 - 15:15 Korte faglige indlæg: 1) Smittespredning under malkningen, Alice Puk Skarbye, AU 2) Nyt om diagnosticering af Mycoplasma bovis, Mette Bisgaard Petersen, KU SUND 3) Fremtiden: AB fri slagtekalveproduktion, Dorte Bay Lastein, KU SUND
      "Smittespredning under malkningen"
      I indlægget indgår resultaterne fra to forsøg. I det ene forsøg har vi undersøgt, hvilken effekt automatisk skyl med vand og/eller desinfektions-middel har på forekomsten af Staphylococcus aureus i pattekopperne. I det andet forsøg har vi undersøgt, hvilken effekt en række hygiejne-tiltag i malkerobotter har på smittespredning i besætningen.

      "Nyt om diagnosticering af Mycoplasma bovis"
      Hvordan skal man teste dyrene i en besætning med mistanke om Mycoplasma bovis smitte? Bliv opdateret på hvordan Mycoplasma bovis bedst diagnosticeres i besætningen, inklusiv en ny ELISA test, der lige er blevet tilgængelig i Danmark. 

      "Fremtiden: AB fri slagtekalveproduktion"
      Vejen mod ”AB-fri” slagtekalveproduktion - delprojekt af ''Robustekalve”. Bliver vejen lang og trang, kort og dedikeret eller snoet og fuld af overraskelser? Indledende reflektioner over vejen mod fremtidens kalveproduktion. 
Cookies policy