• Charlotte Frigast

    Dyrlæge, Certificeret Veterinær kiropraktor, Dyrlæge Charlotte Frigast Horse Care & Training

    Ph.D (1990) og Certificeret Veterinær kiropraktor 2004. Har gennem mange år arbejdet med manuel terapi på både hest og hund ved smerter i bevægeapparatet. Arbejder i dag primært med hunde, der bruges i sporten. Derfor stort fokus på forebyggelse af skader i bevægeapparatet samt træning og genoptræning. Har et solidt ben plantet i ”den vestlige videnskabs teori ” hvilket betyder meget for undersøgelse, diagnostik og valg af behandlingsmetode.

    • 13:40 - 14:25 Praktisk halthedsdiagnostik på hund.
      I gennemgangen lægges der vægt på at få indsamlet så mange informationer som muligt gennem optagelse af anamnese, inspektion af hunden i hvile og bevægelse, palpation og evt. ved bedømmelse af effekt af smertebehandling, så man udreder patienten så godt som muligt inden røntgen eller henvisning.
      14:35 - 15:20 Diagnostisk udredning af hunden, der trækker et bagben op.
      Der vil blive gennemgået basal funktionel anatomi vedr. lumbosacralregionen. De enkelte diagnoser eller mangel på samme, som kan udløse problemet vil blive gennemgået. Der vil blive lagt vægt på den praktiske undersøgelse og udredning; igen med henblik på, at man når så langt som muligt inden røntgen eller henvisning af patienten.
      15:50 - 16:35 Forebyggelse af skader og diagnostik af albuelidelser
      Ofte kan smerter i albue være svære at lokalisere eksakt. Der gives redskaber til udførelse af den praktiske undersøgelse med henblik på at komme så langt som muligt inden røntgen eller henvisning af patienten. Der vil være en kort gennemgang af diagnoser.
      Kunne dyrlægen have en rolle i forbindelse med forebyggelse af skader i bevægeapparatet?
Cookies policy