• Kathrine Stenberg Jensen

    Seniordyrlæge, KU SUND

    De sidste 12 år, hvor jeg har været ansat på Universitets Hospitalet for Familiedyr, har jeg beskæftiget mig med overvægt og ernæring af hunde og katte. Nu arbejder jeg som senior dyrlæge i klinisk ernæring ved Universitets Hospitalet for Familiedyr og er under uddannelse til specialist i komparativ husdyrs ernæring under vejledning af professor og europæisk specialist, Charlotte Bjørnvad, og er indskrevet ved European College of Veterinary and Comparative Nutrition. Jeg er den primære dyrlæge i Klinisk Ernæring Specialservice og varetager desuden undervisningen af dyrlægestuderende i klinisk ernæring og en del af undervisningen i efteruddannelsen for VSP’er, Fag VSP uddannelsen i klinisk ernæring. Som en del af arbejdet i klinisk ernæring udfører jeg udredninger og laver individuelt tilpasset diæter til det raske eller syge dyr. Derudover rådgiver jeg kolleger, henvisende dyrlæger og VSP’er og ejere i ernæring og foderprodukter. Jeg har en ph.d., hvor jeg har forsket i overvægt hos katte og de metaboliske forandringer, der ses i muskel-, fedtvæv og i blodet ved udviklingen af overvægt, og hvordan dette kan prædisponere for den senere udvikling af sukkersyge hos katte.

    • 13:30 - 14:15 Fodring af hvalpe - myter og facts.
      Få testet og genopfrisket din viden omkring fodring af hvalpe. Hvad er der fokus på ved korrekt ernæring af hvalpe? Er der behov for kosttilskud og hvornår skal man begynde at fodre med voksenfoder?
      14:30 - 15:15 Overvægt hos hund og kat.
      Få et indblik i hvad der sker ved udviklingen af overvægt og de helbredsmæssige konsekvenser der ses hos hund og kat. Bliv bedre klædt på i din rådgivning omkring forebyggelse og bekæmpelse af overvægt.
Cookies policy