• Iben Meyer

    Dyrlæge, Ph.D., Dyreadfærdskonsulenten

    Iben blev uddannet dyrlæge ved Københavns Universitet i 2007, hvor hun også afsluttede en privat uddannelse som dyreadfærdsterapeut. I perioden 2007-2015 var Iben ansat ved Københavns Universitet, hvor hun bl.a. lavede en PhD i etologi om interaktionen mellem hund og menneske. Siden har hun løbende videreuddannet sig inden for dyrs adfærd både i ind- og udland. Fra 2014-2022 har Iben drevet firmaet Dyreadfærdskonsulenten, hvor hun har lavet adfærdskonsultationer, afholdt kurser og stået for fagveterinærsygeplejerskeuddannelsen i klinikrelateret familiedyrs adfærd i 2021. Fra marts 2022 er Iben ansat som adjunkt på Københavns Universitet, hvor hun forsker i familiedyrs adfærd og velfærd. Iben sidder også i bestyrelsen for Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi (DSKVE).

    • 09:00 - 09:45 Aflæsning af hundens adfærd: Hvordan ser stress og frygt ud?
      Den måske vigtigste forudsætning for at kunne give hunden en god oplevelse i klinikken er, at vi kan se, hvornår den er tryg og hvornår den viser tegn på utryghed/stress. Ved at reducere hundens stressniveau giver vi hund og personale en bedre oplevelse og opnår samtidigt bedre diagnostik og behandling.
      10:50 - 11:35 Håndtering af hunden: Hvordan påvirker vi adfærd, og hvad kan vi gøre for at reducere stress?
      Hundens adfærd opstår altid i samspil med dens omgivelser, og vores adfærd har stor betydning for, hvordan hunden opfører sig i klinikken. Her vil vi se på, hvordan såkaldt "low stress" håndteringsteknikker samt forståelse for, hvordan vi fremmer ønsket adfærd, kan reducere hundens stressniveau.
      11:45 - 12:30 Optimering af miljøet: Indretning af klinikken og brug af hjælpemidler.
      Udover vores egen adfærd og forståelse for hunden, kan de ydre rammer ved dyrlægebesøget have stor betydning for hundens oplevelse. Vi vil derfor se på, hvordan man kan indrette klinikken på en måde, der mindsker stress, og vi vil komme ind på, hvilke beroligende hjælpemidler vi kan gøre brug af.
      13:30 - 14:15 Forebyggelse: Hvad kan ejeren gøre?
      Forebyggelse er altid bedre end behandling. Vi vil derfor se på, hvordan vi kan hjælpe vores klienter til at hjælpe deres hunde til en bedre oplevelse hos dyrlægen. Dels gennem tilvænning til klinikken, dels gennem tilvænning til håndteringsprocedurer og såkaldt ’frivillig håndtering’.
Cookies policy