• Lars Erik Larsen

    Professor, DTU Veterinærinstituttet

    Lars Erik Larsen, Dyrlæge, Ph.d., Professor, Veterinærinstituttet, DTU.

    Lars Erik Larsen (f. 18. februar 1963) blev uddannet dyrlæge i 1991 og arbejdede herefter et par år bl.a. i USA og Norge inden han i 1993 påbegyndte Ph.d. studiet på det daværende KVL – nu KU Sund. Lars har siden 1993 arbejdet med diagnostik og forskning indenfor fagområdet enzootiske og zoonotiske virusinfektioner hos dyr.
    Lars har publiceret mere end 90 artikler i internationale peer-reviewed tidsskrifter og mere end 500 artikler i danske tidsskrifter og kongres indlæg. Fokus for hans forskning har været virus infektioner hos kalve, svin og mink med fokus på BRSV, influenza og plasmacytose. De seneste 8 år har han endvidere har ansvaret for det veterinære laboratorie beredskab vedr. aviær influenza og Newcastle Disease Virus. Lars er endvidere ansvarlig for undervisning i veterinær virologi på KU SUND og medlem af bestyrelsen i Dansk Virologisk Selskab og Dansk Veterinær Hyologisk Selskab (DVHS).

    • 09:55 - 10:40 Virus' overlevelse i forskellige miljøer med fokus på Hepatitis E.
      Der er de senere år sket en kraftig stigning i humane tilfælde af leverbetændelse i Europa forårsaget af en genotype af Hepatitis E virus (HEV) som også findes i svin. Dette er et eksempel på at virus i fødevarer kan give infektioner i mennesker selvom virus ikke opformeres uden for værten. Præsentationen vil beskrive overlevelse af virus i miljøet og fødevarer generelt og mere detaljeret redegøre for svin og svineprodukters rolle i humane HEV tilfælde.
Cookies policy