• Stine Jacobsen

    Professor DVM, PhD, Københavns Universitet

    Stine blev dyrlæge i 1998 og opnåede sin ph.d. grad i stordyrskirurgi i 2003. Hun tog i 2011-2014 den europæiske specialistuddannelse indenfor stordyrskirurgi og bestod i 2016 eksamen og blev tildelt titlen som diplomate i stordyrskirurgi i European College of Veterinary Surgery. Hun har i næste 25 år arbejdet på Københavns Universitet/Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole afbrud af udenlandsophold af kortere eller længere varighed i Holland, England, Canada, Sydafrika og Sverige. Stine er ansat som Professor i Stordyrskirurgi og deler sin tid mellem forskning, undervisning af dyrlægestuderende og klinisk arbejde i Universitetshospitalet for Store Husdyr på Københavns Universitet. Stine har forfattet mere end 100 videnskabelige publikation og bogkapitler og et tilsvarende antal ikke-videnskabelige og lægmandspublikationer, vejledt mere end 50 bachelor- og specialestuderende og været vejleder for 17 ph.d. studerende, post docs og kirurgiske residents. Hun underviser hyppigt dyrlæger i ind- og udland indenfor sine kliniske interesseområder: sårbehandling, akutmedicin, smertebehandling, generelle kirurgiske principper og teknikker, inflammation og markører, generel og speciel kirurgi hos hest og kvæg. Forskningsmæssigt arbejder Stine med sårheling og –behandling, diagnostik og behandling af osteoarthrtitis, inflammation og smerte, kirurgiske abdominallidelser og andre aspekter af kirurgi og ortopædi hos hest og drøvtyggere. Hun fik i 2017 en bevilling på 4,2 mio. kr. fra De Frie Forskningsråd til et 4-årigt forskningsprojekt om osteoarthritis hos hest, og hun har gennem årene tiltrukket et stort antal eksterne forskningsbevillinger fra fonde og private firmer til støtte for sin forskning. Stine er peer-reviewer for mere end 20 videnskabelige tidsskrifter og har i mange år været associate editor på tidsskriftet BMC Veterinary Research. Stine formidler flere gange om året sin forskning i udlandet og har medvirket til at arrangere 6 international konferencer i Danmark.

    • 09:00 - 09:45 Ikke en dødsdom: mange skader involverende synovialstrukturer, sener og knogler kan behandles med godt resultat.
      Foredraget vil give overblik over prognosen for alvorlige traumatiske skader som sår med synovial penetration, senerupturer og frakturer. Hvilke typer skader kan håndteres i felten, hvordan forberedes patienten til henvisning og hvordan håndterer henvisningshospitalet de alvorlige læsioner?
      09:55 - 10:40 Når såret ikke kan syes: hvordan optimerer jeg outcome for patienten?
      I foredraget gennemgås teknikker til korrekt håndtering af patienter med lemme- og kropssår, der ikke kan sutureres. Hvordan understøtter man bedst muligt helingen med bandager? Hvilke nye teknikker er der kommet på markedet, og hvilken evidens er der for deres virkning?
      11:45 - 12:30 Det hævede ben - en diagnostisk og terapeutisk udfordring.
      Hævelser i lemmerne hos hest kan dække over en lang række tilstande, der skal behandles vidt forskelligt og som stiller meget forskellig prognose. Udredning kræver en grundig og systematisk tilgang. Foredraget fokuserer på det diagnostiske workup af patienten med det hævede ben og de forskellige lidelsers prognose.
Cookies policy