• Dinah Laland

    Regionsjef Vest, Advansia

    • 10:40 - 11:10 Innovativt samarbeid akselererer bærekraftig utvikling i Bodø
      Bodø har høye ambisjoner for bærekraftig by- og samfunnsutvikling. Du vil få innsikt i hvordan innovativt samarbeid mellom offentlige aktører, kultur og næringsliv åpner nye muligheter for fremtidige bærekraftige løsninger. FN’s bærekraftsmål nr 17 – Samarbeid for å nå målene - er fundamentet for den mobiliseringen som skjer.

      Fotballklubben Bodø/Glimt er kanskje et av Nord-Norges sterkeste merkevarer. De har startet bærekraftssatsingen Action Now som bygger på FNs bærekraftsmål for å ta et større samfunnsansvar gjennom en grasrotbevegelse. Utviklingen drives framover av nettverk som hver og en bidrar til samfunns- og byutvikling innenfor de forskjellige bærekraftsmålene.

      Som en konkret del av byutviklingen planlegger Bodø/Glimt en ny bærekraftig arena, Bodø Storstue, for fremtidens kultur og idrettsliv i Bodø.  Visjonen for Bodø Storstue er å bygge verdens mest bærekraftige arena – både økonomisk, miljømessig og sosialt.

      Møt ordfører Ida Maria Pinnerød i Bodø kommune, Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt og Dinah Laland i Advansia, prosjektutvikler og prosjektsjef for Bodø Storstue som deler sine erfaringer. Innlegget fasiliteres av Christopher Klepsland, adm. dir. i AFRY.
       
Cookies policy