12. marraskuu 2019

Aasia

Kaakkois-Aasia & Japani | Reppureissaajan paratiisi 
12.11.2019 klo 18

Kaivokatu 10 A, 00100 Helsinki

 
Kaakkois-Aasia tarjoaa tolkuttomasti tekemistä ja näkemistä ja suorastaan pursuaa mahdollisuuksia ikimuistoisiin kokemuksiin, ja juuri tämän takia alue houkuttelee reissukansaa kerta toisensa jälkeen. Japani on puolestaan aivan oma lukunsa lähes kaikilla mittapuilla mitattuna: outoa mahtavuutta, ainutlaatuisia ruokakokemuksia, kiehtovaa herkkyyttä ja monitahoista kulttuurihistoriaa. Ilmoittaudu mukaan!

 
Illan aikana kuulet eri reissukohteista, millaista niissä on matkustaminen ja mitä kaikkea missäkin voikaan tehdä. Esittelemme muutamia reissukokonaisuuksia ja kerromme omista matkakokemuksistamme Kaakkois-Aasiassa ja Japanissa. Ilta etenee vapaamuotoisesti, joten tule paikalle kysymyksiesi kanssa! Lisäinspiraatioksi, ja reissusuunnitelmia täydentämään, kaikki osallistujat saavat lisäksi Best of Thailand Lonely Planet -oppaan (digiversio). 
 
  • Mistä matkasuunnittelu kannattaa aloittaa?
  • Mitä varata etukäteen, mitä jättää spontaanien päätösten varaan paikan päällä maailmalla?
  • Kuinka pitkälle minkäkin kokoinen budjetti riittää?
  • Mitä kaikkea ehtii nähdä ja kokea viikossa? Kahdessa? Kolmessa? Neljässä?

Ilmoittaudu mukaan sivun lopusta. Tilaisuus on maksuton.

Mukana tapahtumassa:
  • Kaisa – Kaisa reissaa Japanissa lokakuun lopussa ja käy samalla testaamassa meidän omia reissuja. Kaisa on myös asunut Thaimaassa ja reissannut mm. Indonesiassa, Filippiineillä ja Malesiassa.
  • Tanja – Tanja reissaa Thaimaassa marraskuun alussa, ja tulee kertomaan kokemuksistaan matkailtaan suoraan reissusta palattuaan.
  • Anssi –  Anssilla on omakohtaista kokemusta mm. Sri Lankalta, Filippiineiltä, Kambozdasta, Laosista ja Vietnamista. Anssi kävi myös aiemmin tänä vuonna Thaimaassa suorittamassa sukelluskurssin ja testaamassa suosittua fitness-pakettiamme.

Kaakkois-Aasia
Kaakkois-Aasia on mieletön kulttuurikokemus, herkuttelijan paratiisi ja aktiivisen reissaajan unelmien täyttymys. Alue on kuitenkin jo maantieteellisesti valtava, joten varaa matkallesi kunnolla aikaa – joko yhden piiiiitkän reissun verran tai useamman matkan puitteissa.

Thaimaa on kätevä aloituspaikka Kaakkois-Aasian seikkailuillesi, mutta pidä mielessä, että Thaimaa on paljon, paljon – ja vielä kerran – paljon enemmän kuin pelkkiä hiekkarantoja. Ei sillä, ne hiekkarannat ovat hulppeita ja niillä todellakin kelpaa loikoilla ja nauttia auringon lämmöstä ja maisemien kauneudesta, mutta Thaimaa on mm. myös loistava vaellus-, sukellus- ja treenilomakohde.

Myös Kambodzassa, Indonesiassa ja Filippiineillä on mitä mahtavimmat olosuhteet sukellusharrastukselle. Jos taas viihdyt vedessä, mutta pysyttelet mieluummin pinnan yläpuolella, on Balin surffiaallot varma valinta. Filippiineille voit muuten lähteä aivan mielettömään mertensuojeluprojektiin, tai jos kuivan maan vapaaehtoistyöt ovat enemmän se sinun juttusi, meiltä löytyy vaihtoehtoja myös Laosissa, Vietnamissa, Thaimaassa ja Indonesiassa erilaisissa eläintensuojelu- ja yhteisöprojekteissa. Paras tapa tutustua Myanmarin käsittämättömään kauneuteen on liittyä erilaisille kulttuurikokemuksien täyteisille kiertomatkoille. 
  
Japani
Japanissa reissaamisesta joutuu pulittamaan muuta Aasiaa enemmän, mutta toki rahoilleen saa myös erilaista vastinetta. Tietokoneohjelmoidut, musisoivat vessat ja nopeat luotijunat ovat varmasti jotakin, mihin et törmää esim. Laosin tai Vietnamin reissuillasi! Teknologian erikoinen(?) hyödyntäminen, moderni junaverkosto ja suurkaupunkien vilinä ei kuitenkaan tarkoita etteikö Japanissa olisi tunnelmaa – päinvastoin! 

Kioton kulttuurihistoria, ruoan ja yöelämän ystävien Osaka, Shikokun "mummola", mykistävä Hiroshima ja tietenkin Tokion kaikin puolin ihmeellinen maailma ovat vain muutamia poimintoja Japanin upeudesta. Tule paikan päälle ja kuulet erilaisista kiertomatkavaihtoehdoista sekä Japanin junapassin käytöstä (Japan Rail Pass).


Tapahtuma on maksuton.


Tervetuloa hakemaan reissuvinkit talteen, kysymään asiantuntijoilta kaikki ne mielessä pyörivät kysymykset ja innostumaan seuraavan reissusi suunnittelusta! 

Rekisteröitymisaika on päättynyt. Ota yhteyttä tapahtuman järjestäjään.