• Clemens Legolas Telling

    Konferencier

    Clemens Legolas Telling - bedst kendt som Clemens - begyndte sin karriere i 1989 som DJ på forskellige spillesteder i Sønderborg. Han har mange talenter og titler, bl.a. sanger, producer, teaterinstruktør og tekstforfatter – og er frem for alt – en af Danmarks allerdygtigste rappere. I 1997 udkom debutalbummet Regnskabets time, der siden er blevet efterfulgt af flere album, hvoraf mange af disse er prisbelønnet med bl.a. platin- og guldplader, Grammy Awards, P3 Prisen, haft topplaceringer på hitlisterne og har fået flotte anmeldelser.
     
    Clemens har været en del af det danske musikmiljø i mange år og har samarbejdet med mange forskellige danske og udenlandske musikere og kunstnere samt deltaget i programmerne All Stars og den store klassefest. Clemens har en særlig musikalitet og han mestrer leg med rytmer og ord. Han er fuld af overraskelser og kun få ved, at han har skrevet flere end 80 numre med Bent Fabricius Bjerre.
     
     I 2002 debuterede Clemens som skuespiller på Betty Nansens Teatret. Året efter skrev Clemens alt testmaterialet til en nyfortolkning af Nøddeknækkeren – en breakdance version. Nøddeknækkeren modtog Reumertprisen og blev en del af Kulturkanonen.
     
    Clemens har tidligere udtalt at: "Sønderborg gav rum til, at vi kunne dyrke vores subkultur på et niveau, der gjorde, at mange af os er blevet nogle store navne, som Sønderborg kan være stolt af"
     

    • 17:00 - 18:00 Velkomst og præsentation af aftenens program 2017
      v/ Borgmester Erik Lauritzen, Clemens og Michael Hamann
Cookies policy